De geur van Afrika

Iedereen die wel eens in zuidelijk Afrika geweest is weet waar ik het over heb. Die specifieke geur waar je tegenaan loopt als je het vliegtuig uitstapt. Een mengeling van kruiden, houtskoolvuurtjes, rode aarde, tropische vegetatie, uitlaatgassen en verbrand plastic. Scherp in de neus, op het randje van een lekker kruidig vuurtje en een openbare afvalverbranding.
Of het nu via zo’n slurf is of via een gammel trapje, je weet meteen dat je in Afrika bent zodra je één keer ingeademd hebt. Niet dat het een verrassing is, je hebt immers zelf je ticket geboekt en de reclameborden staan ineens vol met zwarte mensen in plaats van met witte, maar toch. Die geur is iets wat je bijblijft.

Uiteraard hebben we dit weblog niet om de geur van Afrika te beschrijven. Laten we dan ook maar even de plichtplegingen doen: prima reis gehad en we zitten in het plaatsje Kendwa. Dat ligt op Zanzibar, in het noorden van het eiland. Tot nu toe hebben we niet veel anders gedaan dan slapen, boekje lezen in de zon, zwemmen, eten en bier drinken in ons resort (Bart, Margje: Kendwa Rocks, je kent het wel). En zo hoort het ook op je honeymoon, nietwaar?

Oh ja, over bruiloften gesproken: de foto’s. Die komen binnenkort…..heus! Als we weer een keer internet hebben zetten we ze online.

Een reactie op “De geur van Afrika”

  1. maarten schreef:

    fijn te horen dat jullie veilig zijn aangekomen en aan die lucht kan je wat doen…
    http://www.febreze.com

Reacties zijn gesloten.