Het goede leven

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: we zijn in Zuid-Afrika en het is echt een feestje! Een eet- en drink feestje om precies te zijn. Hoewel de landschappen er overigens ook erg mogen zijn, maar dat terzijde. Na weken van voornamelijk rijst met bonen en Afrikaanse biertjes, is Zuid-Afrika een culinair feest met fantastisch eten en nog betere wijnen. Het gebied rondom Stellenbosch en Franschhoek was het hoogtepunt van dit culinaire genieten, waardoor we er net even iets langer zijn blijven hangen dan we hadden gepland 🙂
Iedereen die van lekker eten en wijn houdt moet echt een keer naar Zuid-Afrika komen! Het enige nadeel is dat je eigenlijk een auto nodig hebt om de mooie wijngaarden in het wijngebied te bezoeken voor een (vaak gratis) wijnproeverij, wat uiteraard discussie oplevert over wie de bob moet zijn. Aangezien wij de afgelopen weken veelal samen met een Engels stel reisden, hadden wij maar liefst 4 personen om uit te kiezen. En gek genoeg hadden de dames wijselijk hun mond gehouden toen de auto een week eerder werd gehuurd en besloten moest worden welke personen als bestuurder zouden worden aangemerkt! Elke dag reden wij dus rond een uur of 11 (ja, zelfs in het hart van het wijngebied vonden wij dat er wel minsten 2 cijfers in de tijd moesten zitten om aan de alcohol te gaan….) naar de eerste wijngaard voor een proeverij. En om een rondje te wandelen op de vaak prachtige estates die aan de wijngaard zijn verbonden. Daarna op naar een tweede wijngaard voor nog een proeverij en om gelijk maar een flesje wijn te kopen voor bij de lunch. En na een heerlijke lunch in de tuin van de wijngaard vertrokken we dan voor een derde proeverij. De lekkerste wijn van de dag kreeg de eer om ’s avonds bij een kaasplankje nog eens extra genuttigd te worden. Tja, het leven in Zuid-Afrika is echt afzien…..

Inmiddels hebben we gisteren afscheid genomen van onze reisgenoten en zijn we ook uit het wijngebied vertrokken. Aan alle mooie dingen komt helaas een einde…. Althans, op het moment dat ik dit type kijk ik uit over een mooie vallei met bossen en een waterval, met bergen in de achtergrond en de zon die heerlijk schijnt. De komende 3 weken reizen we rond in onze nieuwe gehuurde Hyundai i20 en hebben we nog vele mooie bestemmingen in het vooruitzicht. Wat zei ik ook alweer? Oh ja, het leven in Zuid-Afrika is echt afzien…..

Stellenbosch - Rust en Vrede landgoed

Meer foto’s van Zuid-Afrika kun je vinden op: http://www.flickr.com/photos/sandrastravels