Nature’s calling

Zeggen dat je naar Afrika gaat om de natuur te bekijken is bijna net zo’n dooddoener als zeggen dat je naar Argentinie gaat voor de lekkere steaks. Voor veel mensen is de natuur immers een van de belangrijkste redenen om naar Afrika te gaan. En dan bedoel ik voornamelijk de natuur die je zelf opzoekt. De wildparken met hun vele beesten, de meren met fantastische duikmogelijkheden, de stranden waar je lekker kunt relaxen. Dat soort dingen.

Echter, ook zonder dat je de bovenstaande dingen bezoekt, kom je genoeg natuur tegen. Of beter gezegd: de natuur zoekt jou wel op, nature’s calling. And you will answer! Zo werden wij achtereenvolgens bezocht door:

 1. Een slang van ruim een meter die zijn evenwicht verloor en uit het rieten plafond van ons hutje bovenop mijn tas viel (waar wij ongeveer 50 cm. vandaan stonden). Gelukkig schrok hij net zo hard als wij, en verdween hij weer snel in het plafond, alwaar wij hem de hele nacht hebben horen rondschuifelen.
 2. De meest nieuwsgierige hagedis van Nkhata Bay die kwam kijken of we wel goed sliepen.
 3. Naar mijn weten de kleinste dieren van het continent: bacterien (in het drinkwater). Altijd handig om te helpen met afvallen.
 4. Gecko’s. Per slaapkamer zitten er ongeveer 5 op de muur. Liefst in de buurt van het licht of van het raam.
 5. De grootste horrorspin van het continent (volgens Sandra dan) die toch echt niet groter was dan een klein vogelspinnetje. Daarbij zijn spinnen goede eters van nummer 6.
 6. Een volledig contigent muggen. Waar ik al in Nederland een klamboe om mijn bed prefereer, is het hier echt ondoenlijk om zonder zo’n ding te slapen. En uiteraard is de ratio muggenbulten tussen ons onderling 200 – 1. Drie maal raden wie de 200 haalt.
 7. De wel heel nieuwsgierige kikker die graag wilde weten hoe mijn haar aan zou voelen en de sprong vanuit het plafond wel aandurfde.
 8. Een nijlpaard dat een meter naast onze tent een lekker stukje gras vond om te gaan eten. Het was op zijn minst bijzonder te noemen om een nijlpaard diep in zijn ogen te kijken met alleen een stukje tentdoek ertussen. Gelukkig had hij meer honger dan wat anders, dus na een paar minuten leek het groen van het gras hem beter te bevallen dan het blauw van mijn ogen.
 9. De giraffe die kwam kijken hoe wij lekker van onze buitendouche aan het gebruik maken waren. Overigens besloot hij daarna om nog een uurtje in de buurt van het zwembad rond te hangen en de tuinman een beetje te helpen met het snoeien van de bomen en planten. Het is hier binnenkort regenseizoen, dus je kan maar klaar zijn met je tuin. Sociale beesten, dat zijn het!

Natuur in overvloed dus. Helaas hebben we van de meeste toevallige ontmoetingen geen foto’s kunnen maken, behalve van ‘onze’ Giraffe hieronder. Om jullie grote teleurstelling een beetje te compenseren hebben we daarentegen wel veel foto’s gemaakt van onze geplande ontmoetingen met de natuur. Zie http://www.flickr.com/photos/sandrastravels voor onze collectie met safari-foto’s.

South Luangwa National Park

Een reactie op “Nature’s calling”

 1. Anonymous schreef:

  Geweldige foto! En nieuwe inspiratie voor André van Duin:

  [Refrein:]
  Er staat een giraffe in de tuin, ja ja een giraffe in de tuin. O o een giraffe in de tuin, nabij het zwembad.
  Er staat een giraffe in de tuin, ja ja een giraffe in de tuin. O o een giraffe in de tuin, vijf meter giraffe.

  Er werd niet eens geklopt, maar zo over de poort heen gestapt. Nog geen seconde later werd ’t gehele gazon platgetrapt.

  [Refrein]

  De giraffe lijkt de fijne blaadjes hoog in de boom wel te waarderen.
  Voor reizigers Bas en Sandra mooi momentje om te gaan fotograferen.

  [Refrein]

  Blijf genieten en blijf deze mooie plaatjes doorsturen. Koud in Nederland! Groet, Jeroen

Reacties zijn gesloten.