Over ons

Studio Wanderlove bestaat uit fotografen-duo en echtgenoten Sandra & Bas van Rijsbergen.

Over ons samen

Wij zijn allebei werkzaam in het bedrijfsleven en werken part-time als fotograaf. Een ultieme combinatie van mentale en creatieve uitdaging! We zijn in 2011 begonnen met het fotograferen van een eerste bruiloft van vrienden en zo is het balletje gaan rollen…

Onze passie ligt bij het fotograferen van bruiloften, portretten en (stedelijke) landschappen. En we combineren het fotograferen graag met reizen, wat we veelvuldig proberen te doen. Nieuwe culturen, landschappen, mensen en dieren zijn een feest om voor de camera te krijgen. Hoogtepunt was een wereldreis van 12 maanden in 2010, nadat we dat jaar zelf zijn getrouwd (zie onze blogs!). Inmiddels zijn er twee prachtige dochters bijgekomen in ons gezin, maar proberen we nog steeds om elke jaar mooie plekken in de wereld te ontdekken. En uiteraard fotograferen we onze eigen kinderen ook veelvuldig!

Met dank aan Gerjanne fotografie voor de mooie foto van ons gezin

Over Sandra

Sandra aan het fotograferen

In mijn studententijd heb ik het fotograferen ontdekt. Lange tijd heb ik gefotografeerd met een analoge spiegelreflexcamera en foto’s ontwikkeld in de donkere kamer. Net als mijn moeder, met wie ik als klein meisje altijd graag meekeek naar dat magische moment dat er op dat witte blad papier ineens een afbeelding tevoorschijn kwam. In vergelijking met de digitale technieken van nu was de analoge fotografie veel werk voor een paar mooie foto’s. Maar je ontwikkelt er een stevige basiskennis van en heel soms doe ik nog een dagje ‘old school’ fotografie.

Mijn grote liefdes: mijn gezin, gezelligheid met vrienden en familie, Zuid-Afrikaanse wijn, uit eten, chocolade, drop, mooie landschappen, verlaten steden of gebouwen, hardlopen, kunstmusea, detective series en lezen.

Over Bas

Bas aan het fotograferen

Toen wij op wereldreis gingen bracht ik, in tegenstelling tot mijn vrouw, alleen een kleine compactcamera mee die ik ook nog eens nauwelijks gebruikte. En in het begin vond ik het vooral irritant dat we overal maar aan het wachten waren op het juiste licht, de juiste compositie en wat nog meer. Maar, al vrij snel had ik door wat voor mooie resultaten je kon bereiken door net wat meer aandacht te besteden aan je foto’s en de manier waarop je ze maakt. Eenmaal aangestoken werd ik steeds enthousiaster. Bovendien had ik tijdens onze reis alle tijd van de wereld om van alles uit te proberen, én een fantastische omgeving om te fotograferen. En dat zag je gelijk terug! Zo hebben twee van mijn foto’s van toen het ooit geschopt tot de beste 12 van de dag van National Geographic! Iets wat ik met mijn compact camera nooit voor mogelijk had gehouden.

Naast fotograferen ben ik graag op stap met mijn dames, groot en klein, ben ik heel erg graag op reis naar nieuwe landen en gebieden, en blijf ik stiekem de droom koesteren om in Zuid-Afrika een B&B te beginnen voor fotografen die erg van goede wijn houden.