What (not) to bring

Iedereen die wel eens een wat langere vakantie gehad heeft kent het wel. Het pak-lijstje met de handige dingen die je echt bij je moet hebben om niet als een amateur-reiziger over te komen. Denk aan wereldstekkers, duct-tape, stekker-splitter, 400-delig zakmes, broek met verborgen zakken of een moneybelt en een universele wasbakstop. De ene lijst is natuurlijk wat meer ANWB dan de andere. Zo is de top 10 van Lisa en Maarten wel een goed voorbeeld van dingen die handig zijn op zo’n reis als dit, aangezien het vooral eigen ervaringen zijn. Alhoewel ik, nu ik erover nadenk, nooit de volledige 10 van ze gehoord heb ;-).
Uiteraard hebben wij over een jaar ook wel een goed idee van wat we een eventuele volgende rugzakvakantie mee moeten nemen, of welke tips we dan zelf aan anderen gaan geven. Maar waar je bijna nooit iemand over hoort zijn de onhandige dingen die je wel bij je hebt, maar eigenlijk nooit gebruikt. Of die je gewoon een beetje verkeerd ingeschat hebt. Logisch, want daar is weinig eer aan te behalen, en je komt al snel over als een beginnende wereldreiziger die nog niet droog is achter zijn oren en bij iedere taxirit gegarandeerd afgezet wordt.

Maar toch heeft iedereen die op reis gaat spullen bij zich die overbodig zijn, daar ben ik van overtuigd. En open en transparant dat wij als Hollanders zijn (ahum), vind ik dat ook niet iets om voor te schamen. Wij zijn ook maar mensen, nietwaar? Vandaar dat we hier een lijst beginnen met dingen die we bij ons hebben, maar die dus absoluut niet van pas komen. Uiteraard ben ik waarschijnlijk degene met de meeste van dat soort dingen, dus verwacht vooral veel foto’s van mij de komende tijd.

Bij het inpakken van mijn rugzak, wat uiteraard op de laatste avond/ochtend voor vertrek gebeurde, leek het me handig om een stapel t-shirts mee te nemen. Ik had zelfs nagedacht over mijn meest recente aanschaf, die me niet zo handig leek voor in Afrika. Je weet nooit of de mensen in Malawi het A-team kennen en het grappig vinden. Dat shirt zit dus in een doos voor straks in Azie. Tot zover niets aan de hand. Mijn andere t-shirts heb ik eigenlijk gewoon maar blind in de tas gedaan. En uiteraard had ik dat beter niet kunnen doen. Zo heb ik het onderstaande shirt bij me:

Dar es Salaam

Op zich niets mis mee, in Nederland. Hier is dat echter een iets ander verhaal. Zo is het hier voor een getrouwd stel als wij niet gebruikelijk om in het openbaar elkaars hand vast te houden terwijl je over straat loopt. En wordt er eigenlijk verwacht dat ik als man altijd een lange broek aantrek. Met dat in het achterhoofd, kan je je misschien voorstellen dat die dag iedereen toch een beetje raar naar me keek. Na een dagje in korte broek met dit t-shirt erboven, heb ik de eer maar aan mezelf gehouden en het ergens ver onderin mijn tas gestopt. Misschien dat hij in Azie een nieuwe kans krijgt….

2 reacties op “What (not) to bring”

  1. Anonymous schreef:

    koop dan ook gewoon een polo met een kraagje!!
    Groeten, Jeroen

  2. Barthus v L schreef:

    Die mensen met een polo met kraag zijn het allerergste…

Reacties zijn gesloten.