Wildlife

Bij het horen van de term ‘Wildlife’ denken veel mensen gelijk aan de grote jongens uit het dierenrijk: de olifanten, leeuwen, tijgers en dat soort beesten. En daar hebben we natuurlijk ook al best wel veel van meegekregen, vooral in Afrika. Iedereen die de foto’s een beetje bekeken heeft weet dat wel.

Azië is echter een ander verhaal. Uiteraard heb je ook hier wat grote beesten zitten (neushoorns in Nepal, olifanten all over the place, varanen en orang-oetan’s om maar eens wat te noemen). Tot nu toe is het echter het kleinere wilde leven wat vooral de aandacht vraagt hier: insecten. Zuid-Oost Azië grossiert in kleine stekende of bijtende vliegende beestjes. Met name in Laos. Het lijkt wel of alle muggen, motten, sprinkhanen en ander bijtend vliegspul zich in dat land verzameld heeft. Om even een indruk te geven, onderstaand beeld is van een tl-lamp ergens in het zuiden van Laos. En het is niet alsof dat de enige lamp was daar. Ieder object dat ook maar een klein straaltje licht gaf werd aangevallen door eenzelfde zwerm.

Muggen in Si Phan Don

En dat was nog niet alles. Zoals de grote beesten in Afrika groter zijn dan in Azië, zo is het precies andersom met de kleine beesten. Het formaat van de gemiddelde kakkerlak is ongeëvenaard en zo troffen wij (wederom in Laos) een sprinkhaan aan van het formaat Jack Russel. Nooit geweten dat een sprinkhaan zo groot kon worden, maar zo leer je nog eens wat op reis, nietwaar? Foto is overigens niet van ons, maar om even een indruk te geven

Massive Grasshopper!, Ban Don Khoun, Lao Peoples Dem Rep

Een reactie op “Wildlife”

 1. Anonymous schreef:

  Hi Sandra en Bas,

  Ik lees prachtige verhalen en zie super mooie foto’s. Echt wat moeten jullie op dit moment genieten van al dat moois.

  Wat ontzettend creepy zijn die insecten. Dat is ook niet aan mij besteed. Ik heb net paar dagen geleden ook mijn vakantie naar Kenia geboekt. Ga 2.5 weken rondreizen met vrienden. Ik kijk er nu al naar uit.

  Geniet van het vervolg van jullie rondreis en tot over een paar maanden!

  Groetjes, Djura

Reacties zijn gesloten.